Op discord: Fotografie en Design, chat server is online, uitnodiging nodig!

Kleine bloemetjes

Gepubliceerd op 13 april 2020 om 15:24

Het is gewoon een idiote tijd, je kunt eigenlijk geen kant op.. maar toch zoek je mogelijkheden om je verveling zo laag mogelijk te houden, dus kijk je eens echt wat dieper in de bloempotten op je balkonnetje.... en wat je daar allemaal kunt vinden. De meesten van ons zien dit nauwelijks, maar je moet wel wat materiaal hebben.

Mijn kleinzoon heeft een paar potten die geheel naar eigen goeddunken groeien, dus op een natuurlijke wijze. En wat je dan na een jaartje staan kunt zien zijn minuscule plantjes die plotseling opduiken. 
En heel soms blijken daar unieke exemplaren bij te zitten die je niet in deze streken zou verwachten zo als het IJs bloemetje.

Dit bijzondere plantje komt normaal niet op het noordelijk halfrond voor en hoe het in de pot gekomen is is voor ons een raadsel. 

Maar dit plantje ziet in de groeifase uit met duizenden waterachtige druppels en is vaak niet groter dan 2 cm en kan in de bloei nog tot 12 cm groot worden.  Bij mij in de pot is nu eentje in bloei gekomen met een gele bloem op een stengel nog steeds bestaand uit je zou zeggen glasparels.

De opnames zijn gemaakt met zowel een spiegelreflex camera en macro lens als met de Samsung A70 telefoon.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.