Op discord: Fotografie en Design, chat server is online, uitnodiging nodig!

De virtuele wereld

Gepubliceerd op 15 april 2020 om 11:54

Er zijn uiteraard heel veel software paketten die pretenderen en wellicht ook de mogelijkheid bieden te experimenteren met gedachten, fantasieën en beelden. In principe kan iedereen spelen met tools achtergronden, en als je ook nog eens over een camera beschikt is alleen je creativiteit de grens van het mogelijke. In de Virtuele wereld is alles mogelijk, er bestaan geen grenzen dus maak er gebruik van.

Hoe zul je vragen?
Het begint meestal allemaal met een beeld in je hoofd, of als je al over een softwarepakket als affinity Photo of een ander beschikt met wat simpele penseel (brush) streken op een vlak of basis elementen, zelfs een bestaande foto kan helpen. Al gaandeweg ontstaat er een basis waarin je je eigen fantasie kunt uitleven. 
Heb je eigen camera waarbij je de beelden naar je desktop of Ipad kunt sturen, dan is het vastleggen van miniatuur figuurtjes, maar ook simpele in huis voorkomende voorwerpen een idee.  Er is werkelijk veel meer mogelijk dan je denkt.

 

Dit voorbeeld heeft twee elementen, begonnen met het fotograferen van wat miniatuurtjes uit de star wars serie, welke ik vond bij de action. Dan ga je kijken waar wil ik zoiets inzetten, dus je kunt je eigen landschap maken, doch ik heb hier gebruik gemaakt van bestaande game achtergronden die je kunt vinden. Ook de verschillende elementen zijn stukjes uit andere beelden en geheel uit hun oorspronkelijkheid gehaald.

Alles heb ik uiteindelijk in Affinity Photo tezamen gebracht, en middels de daar aanwezige tools en technieken tot mijn eigen fantasie wereld samen gebouwd. Wees niet bang om eens mis te kleunen, daarvan leer je altijd.

Eventueel kun je ook nog bewerkingen toepassen door je afbeelding in ArtRage in te laden en daar met de tools aan de gang te gaan.


Mocht je hierover vragen hebben, dan stel ze gerust via een reactie of gebruik de whatsapp key op de site.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.