Op discord: Fotografie en Design, chat server is online, uitnodiging nodig!

Forum Groningen

Gepubliceerd op 16 april 2020 om 12:05

Het heeft jaren geduurd, er zijn vele discussie's over gevoerd, de opinie was soms erg negatief, velen waren er tegen doch sinds eind 2019 is het fantastische 45 m hoge gebouw geopend, en de bevolking nam er massaal kennis van.  Is het Forum Groningen een aanwinst voor de stad Groningen en omstreken?   Er zullen altijd mensen blijven die er tegen blijven mokken, maar op het algemeen zijn de meesten om. 
Wat maakt het gebouw nu zo bijzonder zou je zeggen.... ten eerste de vormgeving wat lijkt op een piramide, niks is er recht  en staat midden in het oude centrum.  Het heeft een gigantisch dakterras met rondom uitzicht over stad en ommeland, horeca, bibliotheek en filmzalen. Daarbij is het vrij toegankelijk tot laat in de avond. Veel licht en een uitzicht en heel veel roltrappen (ook liften) in de centrale hal die van beneden tot boven geheel open is.

Geweldige mooie bioscoopzalen, waarvan er één zeer luxe uitgevoerd. Doch ook voor iedereen die wil studeren zijn er heel veel studieplekken of wil lezen, met overal ict verbindingen.   Het is een gebouw die in feite uniek is in zijn soort, een geweldige aanvulling voor de stad en zijn burgers en kids. En vergeet niet eens te kijken in de ondergrondse auto garage want daar hangt een zeer bijzonder kunstwerk, die continu zijn kleuren afgeeft aan de ruimte om heen heen. (klik op de foto voor totaalbeeld.) 

Vanwege de corona crisis is het gebouw voorlopig helaas tot 1 juni gesloten. Behalve de garage.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.