Op discord: Fotografie en Design, chat server is online, uitnodiging nodig!

Hoe kun je een portret of foto veranderen?

Gepubliceerd op 16 april 2020 om 15:17

Zoals ik alreeds in een eerder blog "de donkere kamer" aangaf is de limit voor de huidige fotograaf oneindig, zeker als je wat lef hebt en wat geld durft uit geven.  Verder is een feit dat je tegenwoordig wel moet experimenteren met techniek om je te onderscheiden van de duizenden andere fotografen.  tegenwoordig kun je in Photoshop actions gebruiken wat zeker unieke beelden kan opleveren, zoals de foto hiernaast.

Maar andere pakketten als Affinity Photo of zelfs Designer  en Corel Painter  bieden tools die je als fotograaf niet snel zou gebruiken, maar toch bieden ook deze software pakketten heel veel meer.  Een pakket wat ik nog niet genoemd heb hier in dit rijtje is ArtRage versie 6. Eigenlijk meer een teken en schilder pakket (net als Corel Painter) maar ook uitstekend te gebruiken binnen de fotografie.

Zo werk ik graag met dit pakket om portretten een geheel eigen unieke uitstraling te geven. Ik heb een paar jongens portretten, welke overigens niet door mij zijn gemaakt, met deze techniek aangepast als voorbeeld van wat er mogelijk kan zijn en is.

Door de in de foto aanwezige kleuren in de achtergrond met een olie spatel op verschillende manieren te mengen haal ik het gezicht naar voren.
Maar ook gebruik ik de spatel om het gezicht zelf naar een meer verf achtig beeld om te zetten zonder de basis structuur te veranderen.  Het enige wat in een foto bewerker als affinity photo is gedaan zijn de verscherping, extreme details en oplichting van de ogen, die vooral in een portret van belang zijn. Dus waarom het gaat je laad de originele foto in en bewerkt de data die reeds in de foto zelf aanwezig is. Je kunt daarna in een paar bestandsformaten exporteren. Hou er rekening mee dat de originele exif niet geëxporteerd wordt.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.