Op discord: Fotografie en Design, chat server is online, uitnodiging nodig!

Milkyway Lights

Gepubliceerd op 20 april 2020 om 18:50

Uit mijn opnamen van vanmiddag, een setje uitgedroogde snijbloemen was 1 opname welke ik met extra licht van onderen bij heb belicht. Na de raw bewerking te hebben ondergaan, is er in de normale persona van affinity Photo een duplicaat gemaakt welke met frequency separation extra verscherpt is in de low frequentie, deze dan ook naar 58% gezet. Hierna is het geheel als tiff bestand opgeslagen.

De volgende bewerking is dat in Artrage 6 het tiff bestand is geopend en met een spatel, met heel weinig druk vanaf de zijkanten de achtergrond is geveegd van links naar rechts.  Het is een beetje uitproberen zonder teveel begin of eindstrepen te krijgen. Zet wel de spatel op beperkte rotatie.

Ok, ook deze is weer geëxporteerd als tif bestand, en opnieuw geopend in affinity en als tweede layer op de bestaande gevoegd. 
Door nu een stockfoto van een hemel te gebruiken en deze met een overlay over de tweede laag te plaatsen en met een soft light te blenden zodat de structuur van de artrage laag behouden blijft.

Na de samenvoeging van bovenstaande lagen, heb ik met het selectie gereedschap de bloem met een doorzichtige laag  gekopieerd en deze kleiner gemaakt. Ook deze laag is nogmaals gekopieerd. 

En uiteindelijk door de lagen ten opzichte van elkaar iets te verschuiven de diepte in het beeld verkregen en een soort van straatverlichting te creëren.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.