Op discord: Fotografie en Design, chat server is online, uitnodiging nodig!

even genieten....

Gepubliceerd op 23 april 2020 om 19:03

Vandaag was het zo'n dag dat je als fotograaf gewoon niet binnen kunt blijven, heerlijke temperaturen, nauwelijks wind, dus hup de camera, statief en een macro setje en eens kijken hoe de natuur zich laat zien net even buiten het oude centrum van Groningen.  Natuurlijk vind je op het algemeen de standaard planten in het wild als de madelief, paardebloem, tulp (niet echt wild) en soms vind je iets dat je niet kent.

Toch maar eens kijken of ik iets kan maken om achter planten te zetten zoals een stuk zwart of wit wat makkelijk mee te nemen is.  Het kan een groot verschil uit maken zonder teveel extra na bewerkingen.  Voor mijn cameraset is de Nikon D5300 plus een vintage Panagor 135 mm f/2.8  gekozen uitgebreid met 3 macro tussenringen (welke passend zijn gebruikt) . 
Van de meeste shots zijn meerdere opnamen gemaakt op minimaal 1:500 sec bij een opening rond de f/8 op statief. De scherpstelling is handmatig, soms met gebruik van hoekzoeker en vergroting.

 

De  bewerkingen vanaf Ruwe versie tot wat hier gepubliceerd is, is geheel gedaan in Affinity Photo.

Na de basis ontwikkeling, is bij elk shot Frequence Separtion toegepast, hierdoor is verscherpen zeer nauwkeurig toe te passen. Ook is wat met de verschillende curves gespeeld om achtergronden beter te kunnen beheersen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.