Op discord: Fotografie en Design, chat server is online, uitnodiging nodig!

Concept Art panorama

Gepubliceerd op 11 mei 2020 om 17:55

Om je tijd te doden en je beschikt over een goede smartphone met camera instelling en een pakket als Affinity Photo of Photoshop kun je bestaande landschappen of plaatsen totaal veranderen, sinds kort ben ik daar mee begonnen en vindt het een mooie tijdbesteding om nieuwe technieken te leren.  Zo heb ik zoals de banner boven met mijn Samsung A70 tijdens een fietstochtje vlak bij Groningen de Krimstermolen en de directe omgeving met panorama stand opgenomen.  Deze op mijn PC gezet en vooral de eerste basis bewerkingen uitgevoerd.  

Door een ideetje van een collega fotograaf die dit soort dingen doet in een ander pakket op het idee gebracht dacht ik dat moet ik ook eens proberen of me dat in Affinity Photo ook lukt.  Je neemt dus de basis foto en zoekt er een passende stockfoto bij, nu is het een kwestie van werken met inblending en maskeren om tot gewenste resultaten te komen. En elke achtergrond geeft je landschap een totaal ander beeld. (concept art). Met Inpainting tool laat je ongewenste elementen verdwijnen, soms lukt dit niet in 1x, dan is de kloontool je beste vriend.
Met Brushes die je overal op het internet kunt vinden kun je zelf je eigen draai geven.  Vergeet natuurlijk niet alle elementen qua kleur en licht op elkaar af te stellen om het een geheel te maken.

Gereedschap die je hierbij vaak nodig bent zijn.

  • Inpaint.
  • Kloontool.
  • Frequentie separation.
  • Nik Color Efec Pro, details, contrast only en bleach.
  • Stock photos.
  • Maskers.

De Gorechtkade in Groningen .... sinds wanneer hebben we bergen? ....


Dezelfde opname, nu met een breder bergmassief.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.