Op discord: Fotografie en Design, chat server is online, uitnodiging nodig!

Experimenteren met panorama!

Gepubliceerd op 27 mei 2020 om 15:22

Als allround fotograaf kun je niet zonder het maken van panorama's of het nu landschappen zijn of een interieur. Meestal gebruik ik hiervoor de Samsung A70, maar het wordt echt wat met de DSLR en een goeie lens. Vele shots zijn nodig voor een goede samenvoeging.  Na een poging om dit te doen uit de hand met 19 opnames (welke op zich niet slecht was) toch maar het statief erbij gepakt.

Op de oostkant van de gemeente Groningen vind je het natuur en buitengebied Kardinge, waar je ook de uit 1889 stammende poldermolen de Noorder kunt vinden met verschillende dorpen op de achtergrond.  Een erg geliefde plek voor veel fotografen.
Na de verschillende instellingen te hebben toegepast heb ik uiteindelijk 11 opnames gemaakt via de panorama stand van het statief. 
Waar ik dus geen rekening achteraf gezien mee gehouden hebt, is dat de horizon verhouding verloopt naargelang de draaiing.  Hier dus meer rekening mee houden in het vervolg.
De camera: Nikon D5300
Lens: Nikkor 70-300 mm op 70 mm
Iso: 100
Aperture: f/8
Sluitertijd: 1:250 sec.

De samenvoeging van de shot is gedaan in Affinity Photo, daarbij is na samenvoeging een crop doorgevoerd, plus een detail verscherping via Nik details/contrast, deze met een average blend samengevoegd met origineel. Daarna is nog een frequentie separation verscherping toegepast als laatste. Bij alle bewerkingen is steeds een non destructive duplicaat layer gebruikt.

Rating: 5 sterren
1 stem

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.