Op discord: Fotografie en Design, chat server is online, uitnodiging nodig!

mini studio

Gepubliceerd op 21 juni 2020 om 13:12

Hoe kun je zonder teveel geld een kleine mini studio opzetten om bijvoorbeeld voedsel, sieraden  of macro vast te leggen met zowel een smartphone of een camera.  

Wat heb je hiervoor nodig?
Een tafel tegen een muur is een goed begin. 
Wat papier het liefst op een rol zoals kaft papier zoals zwart of wit.  Dit heeft gelijk een mooie breedte. Kijk eens bij de action of doe hobbyzaak.
Je kunt ook kiezen voor een of meerdere spiegels.  Ga dan uit van een breedte van 40 cm.
extra verlichting.  Hier heb je veel keuze in als je over een losse flitser beschikt is dat zeker een goede start. Je kunt ook kiezen voor vaste led verlichting.  Zelf gebruik ik twee losse led boxen, waren rond de 5 euro via wish of Alie.  Deze werken of met een accu of losse batterijen en gaan lang mee. Voordeel hiervan is de lampen zelf in de juiste positie kunt plaatsen en de sterkte kunt aanpassen. 

Ook heb je de optie om je licht kleur harder of zachter te maken met de twee makkelijk te verwisselen voorzet covers. Nog helderder licht laat  je deze voor de leds weg.
Een andere optie is dat je deze op een mini statief zet zodat je de lampen kunt neigen. Zelf heb ik hier twee kleine statief koppen via aliexpress gekocht voor 1.92 per stuk.

Een spiegel kun je bij iedere bouwzaak kopen in verschillende maten.

Wat heb je voor de camera nodig?
Op zich kun je werken met je bestaande lenzen, dat geldt zeker voor smartphone gebruikers. Makkelijker voor de smartphone is een speciale statief houder, maar is zeker geen noodzaak.
Voor de mensen met een zware camera raad ik het wel aan om een statief te gebruiken. Kan een monopoot zijn, maar beter is een degelijke driepoot.  Ook voor de normale camera is een set macro tussenringen erg handig, maar ook macro voorzetlenzen kun je gebruiken.

Een van de simpelste setups.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.