Op discord: Fotografie en Design, chat server is online, uitnodiging nodig!

Fietsstad Groningen fietstour

Gepubliceerd op 28 juni 2020 om 12:10

De tuin in de wijk wordt onderhouden door ruim 50 vrijwilligers uit alle lagen van de bevolking. 
Samenwerking met bedrijven en scholen bieden veel extra mogelijkheden. Het Toentje heeft naast de tuin zelf ook nog een een restaurant en ontmoetingsruimte Bie de buuf.

De tuin zelf is openbaar een onderdeel van een groter lint aan groen die twee wijken verbind.
Ook de natuur zelf wordt niet vergeten met diverse bloemen en planten.

Voor het 15e jubileum van de Groninger stichting Fietsstad Groningen was een toerrit uitgeschreven langs verschillende plekken in de stad met veel bekende Groningers die hun verhaal vertelden hoe zij zich verbonden voelden met de stad Groningen.

Afgelopen zaterdag met een grote dreiging van onweersbuien stappen 6 groepen mensen onder leiding van gidsen op de fiets om deze tour te rijden en daarmee het eindpunt het Toentje gelegen in de Oosterparkwijk te ondersteunen.  De stichting had mij gevraagd of ik het leuk zou vinden mee te werken  middels fotografische opnamen.

Vanwege long aandoening kon ik alleen de Oosterpark locatie doen, maar heb genoten en hopelijk ook alle deelnemers.  Ook heb ik genoten van de samenwerking en gesprek met de oprichter van Toentje de gepassioneerde Jos Meijer, een man die een duidelijk visie heeft, en heel goed weet wat hij wil bereiken.


Een kort maar bondig overzicht in beelden kunt u hieronder vinden. (Klik op foto voor grotere)

Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.