Op discord: Fotografie en Design, chat server is online, uitnodiging nodig!

Aurora 2020 in Affinity

Gepubliceerd op 6 juli 2020 om 14:31

Ik heb bepaalde interesse in het pakket van Skylum  Aurora HDR, maar deze moet dan wel kunnen samenwerken met mijn Affinity workflow. 
Dus heb ik eerst een 10 daagse probeer versie gedownload. Wat vrij simpel gaat.  Om dit ook te kunnen gebruiken moet er in Affinity Photo in de plugin sectie eerst gezocht worden naar de map waar Aurora HDR is geïnstalleerd. De automatische plugin installatie van Aurora werkt niet voor AP, maar wel voor PS en LR. 

Nadat de map gevonden is door Affinity kun je deze idd via de plugin  sectie van AP laden, de afbeeldingen kun je na bewerking dan ook direct terug saven in AP. Dus dit kan een mooie aanvulling zijn. Het enige wat me stoort is dat portretformaat niet goed gedraaid wordt in Aurora. Nu nog even kijken hoever Luminar 4  de samenwerking wil aangaan.  De totale bundel kost ruim € 149,00  dus niet echt goedkoop als je kijkt naar aanschafprijs van Affinity pakket.

Bij een test tussen Luminar 4 en Aurora HDR liep het systeem compleet vast. Niet echt een goed vooruitzicht, maar had wel het nodige op de achtergrond draaien. Goed Luminar 4 wordt herkend en kan samenwerken met Affinity Photo, wel destructief  (dus je moet met een duplicaat werken, geldt trouwens ook minder of meer voor Aurora).  Totaal gezien na wat dingen uitgeprobeerd te hebben, en de catalogus, hoewel deze wel wat uitgebreider zou kunnen bijvoorbeeld automatische harddisk import, biedt het geheel zeker voor de bewerker extra aanvulling voor Affinity gebruikers al blijft de aanschafprijs voor de man met een kleine portemonnee stevig. 

voor voorbeelden die met Aurora HDR bewerkt zijn zie de Albums.

Ben je geinteresseerd dan kijk eens bij Skylum.com

 

CONCLUSIE:

Na wat verder testen is besloten om alleen Aurora HDR aan te schaffen als extra ondersteuning van Affinity en  Nik filters met erg veel plezier.

Alle foto's hieronder zijn bewerkt als volgt. Origineel .jpg duplicaat in AP, daarna HDR kleur, daar weer een kopie en deze HDR grijstinten. Op de grijze laag een masker die de onderliggende kleur naar voren haalt met een brush en pentablet. Daarna alle lagen samenvoegen en afwerken met een Frequentie Separation in AP.

Rating: 5 sterren
1 stem

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Admin
een jaar geleden

Ben zeer content met deze aanschaf, is een goede investering gebleken.