Op discord: Fotografie en Design, chat server is online, uitnodiging nodig!

Oud naar nieuw!

Gepubliceerd op 5 november 2020 om 18:13

Een bekend spreekwoord is stilstand is achteruitgang. Als we dit als overlay gebruiken op de digitale techniek en speciaal de hardware, dan kan dit inderdaad kloppen.  8 jaar lang heeft mijn huidige systeem bijna elke dag en nacht gedraaid of het nu heet of steenkoud was. 
Als je van de 3e generatie bent dan kijk je al gauw tegen een enorme achterstand aan als we uitgaan dat nu de 10e generatie zijn intrede al een tijdje gedaan heeft.  En dit geldt ook voor al die componenten die hiermee samen hangen.  Deze maand ga ik dan ook afscheid nemen van mijn derde gen. en verwelkom ik de tiende gen.  

Dit gaat meestal niet direct over rozen, zo moet alles uitgebouw worden en weer ingebouwd.  Maar het heeft ook neven effecten, een schoonmaakbeurt zowel voor de omgeving als de software.  Dat wordt nog de nodige kracht termen gaat kosten, veel software met opnieuw geïnstalleerd worden aiaiaiaiaiaiiiii. Maar ja dat is het gevolg als je de basis gaat vervangen.
------------------------------------------------------------
Mijn nieuwe systeem zal als grond een MSI Z490-A Pro gaan krijgen.
Als motor zal de Intel i5 - 10400F gaan dienen met een Cool Master Hype H410RGB als verkoeling krijgen.
Voor de verwerking van alle 0 en 1 gaat voor eerst G.skill Aegis 2x 8 GB 3200 mhz  zorgen, dat krijgt nog een verdubbeling.
De  grafische ondersteuning en output blijft voorlopig de Nvidia 1050 TI 4gb .
Voor de al gehele verkoeling zullen 7 koelers in de kast hun werk 24 uur per dag in touw zijn, omlijst met wat kleur effecten.
Optie's:  er wordt nog gekeken naar SSD (zowel M2 als Sata) voor opslag taken. 
Opslag:  HDD 4 TB
Extern:  mobile 1 TB vooral fotowerk.

-------------------------------------------------------------


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.