Op discord: Fotografie en Design, chat server is online, uitnodiging nodig!

Wordt het ooit weer de oude tijd?

Gepubliceerd op 19 december 2020 om 17:58

We eindigen bijna het jaar 2020, en jaar van tegenstellingen, angst en onvermogen. Maar ook een jaar waarin je binnen de gemeenschap een kloof ziet ontstaan tussen groepen mensen.  Zullen we ooit weer terug komen in een leven zoals we dat gewend zijn?

Dat is een moeilijke, maar ook een belangrijke vraag.  Terug naar een tijd van onbekommerdheid, doen wat je zelf wou, geen angst voor iets wat je nog niet kon bevatten.  Uit gaande van mijn eigen ervaringen en gedachten zal dat hoogstwaarschijnlijk in meer of mindere mate niet het geval zijn. Waarom ik dit denk of aanvoel?  Dit virus is een van de miljoenen die nog verborgen zijn, ook zal het gaan muteren in de loop van de tijd en opnieuw opduiken in een andere vorm. 

We zullen een bepaalde weerstand opbouwen dat klopt, maar of dit voldoende zal zijn, wellicht voor een paar decennia.  Persoonlijk zal ik dat niet meer meemaken, mede vanwege onderliggende ziektebeeld en leeftijd.  Voor de huidige en komende generaties op deze wereld blijft het vechten tegen het onbekende. 

Ik wens al mijn bezoekers en lezers in deze zware tijd een goede gezondheid, realisme en kracht, maar ook een tijd van bezinning in de familie kring. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.