Op discord: Fotografie en Design, chat server is online, uitnodiging nodig!

Videografie een optie?

Gepubliceerd op 16 januari 2021 om 12:15

Het is een vraag en idee tegelijkertijd. Door de corona tijd ligt de fotografie grotendeels plat, het geven van adviezen aan anderen blijft wel doorgaan en creatieve prikkels leven soms op.  De vraag is wel hoe ga je dit presenteren. Video?.... laat ik heel eerlijk zijn het is niet wat me in het verleden veel aan gelegen heb. Als  visueel beeldmaker ben ik sterk gericht op statische beelden. 

Maar ja bij instructie online is een andere aanpak nodig, bewegend beeld en het liefst met spraak... hmmm... spraak right... ik heb absoluut geen microfoon stem door enige fysieke problemen. Oke je kunt zoals vroeger ook al gebeurde natuurlijk stomme films maken klopt, maar of dat bij instructie nu echt een voordeel is?  Denk het niet. Daarbij komt nog dat je een compleet andere workflow moet gaan hanteren en nieuwe software moet gaan leren beheersen.  Tsja op mijn leeftijd en ingeroeste methoden niet echt een geringe opgave. Dus... ehhhh tijd is er nu genoeg, dus een open source video editor gedownload als basis. En dan maar kijken hoe het verder moet.

Gaat het wat worden? Ik zou zeggen blijf dit volgen!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Harry Stok
9 maanden geleden

Onder tussen een eerste movie gemaakt, maar vooral de spraak kan ik vergeten helaas. Mijn stem is te krakkerig om te gebruiken. Maar de editor is prima mee te werken, het koste me een paar uurtjes om de basis door te krijgen.

Harry
9 maanden geleden

Hoe langer je thuis zit hoe minder creativiteit je krijgt, ondanks dat je veel materiaal hebt om iets mee te doen.
Ik zit naar het scherm te kijken en vraag me werkelijk af wat moet ik eigenlijk.

het is geen zelfmedelijden, maar enorm demotiverend.

Harry
9 maanden geleden

Ik heb dit eerst even op een lager pitje gezet, ik zal het in een later stadium wel weer oppakken.