Op discord: Fotografie en Design, chat server is online, uitnodiging nodig!

Design van een flyer.

Gepubliceerd op 10 maart 2021 om 13:25

Uit mijn grafische tijdsperiode heb ik nog de kennis van het opmaken mee gekregen al is het lang geleden dat ik het regelmatig deed. In de tijd van Corel Draw.  Vandaag kreeg ik van een goede vriend de vraag of ik een flyer voor hun online The Dutch Racers team kon maken, omdat ze met een mooie actie bezig waren. En aangezien de club mensen over heel Nederland verspreid zit en dat het gaat iets voor Kinder met Kanker ( of te wel Kika)  Laat ik eerlijk zijn moest ik wel even nadenken of ik daar de inspiratie nog wel voor had.

Maar zo als met veel dingen, werkt je creatieve geest als voor je nog maar echt hebt kunnen nadenken.  Dus ja gezegd. 
De nodige beelden en tekst kreeg ik aangeleverd.  Nu op zoek naar een idee, en ga je je eigen bronnen na en mocht al snel een goeie basis vinden. Tsja dan is het opstarten van de ontwerp software in dit geval Affinity Photo.  

Een van de beelden moest compleet vrij gezet worden uit de achtergrond, dus dan is de selectie tool een zeer welkome aanvullen. (deze is te vergelijken met de magic tool van PS).  Na deze bewerking kon ik al gaan kijken naar de compositie. Dankzij de gebruikte template was het plaatsen vrij snel.  Het is nu nog even wachten  op wat info, welke nog moet komen, dan kunnen de opdrachtgever  en leden aan de gang.

De definitieve afbeelding moet nog even wachten voor presentatie.  Toch ben ik dankbaar dat dit weer heeft mogen plaats vinden. Hier kun je het ontwerp vinden.

Harry

Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.