Algemene informatie over mij.

Geboren en getogen in de mooie noordelijke stad Groningen in het jaar 1951. Een stad die zo vlak na WOII nog steeds economisch in opbouw was.  Mijn geboortehuis stond vlak buiten het oude centrum.  Na mijn jeugd veel in de marsmuziek gezeten te hebben en vele uitstapjes in verschillende beroepen, uiteindelijk in de grafische sector mijn draai kunnen vinden voor vele jaren. In de jaren '60 al begonnen met fotograferen en begin  jaren zeventig twee jaar de part time studie Allround fotograaf gedaan aan de fotovakschool waarbij van zwart wit tot kleur voorbij kwam. 

In die tijd van de analoge fotografie de basis gelegd voor de huidige kennis. Omstreeks het jaar 2002 mijn eerste digitale Olympus 10x optische Ultra zoom aangeschaft en van dat moment af geheel digitaal verder ontwikkeld met vooral Photoshop en Coreldraw als basis software. 
Heb altijd de keuze gemaakt nooit full-time fotograaf te worden maar de vrijheid te houden eigen keuzes te maken tot op heden. 

Ik houd ervan om de huidige jeugd bekend te maken met de mooie wereld van de fotografie, met de huidige techniek hoef je geen dure camera's meer te hebben en toch een prachtige hobby te kunnen hebben en vooral te leren kijken en observeren.  En tevens te werken met Vintage lenzen.
Ook het werken met  met nieuwe software bezig als Affinity Photo en Affinity designer die een plaatsvervanger zijn voor de te afhankelijke Adobe lease systeem.  Deze AP en AD software biedt hetzelfde of meer en is voor iedereen te betalen. 

Als sinds de jaren 2006 is mijn gereedschap de digitale Spiegelreflex, begonnen met de Canon sinds 2013 naar Nikon overgestapt, en de volgende stap zal gaan richting Pentax. 
Helaas moest mijn complete studio weg vanwege de ruimte. Maar met alle beschikbare apparatuur kan ik nog steeds erg uit de voeten. Waarbij ook de smartphone technologie zeker niet wordt vergeten,
Trots dat veel van mijn werken in de smaak valt bij bedrijven en particulieren in binnen en buitenland.


Rating: 0 sterren
0 stemmen